Vi som bor på Deset, Løsset og Rød!

Her har vi samlet ett lite knippe med flotte sambygdinger som trives godt i grenda vår.

Caroline (55)

Har master i skoleledelse. Nåværende Kultursjef i Åmot kommune.

Mannen min og jeg flyttet til Løsset for 2 år siden. Det er så fint rundt Renaelva og den stille majestetiske skogen her med hvit mose og høye furustammer er fasinerende. Jeg liker å gå i skauen med bikja, der er det alltid mye dyrespor å finne. Selv om det er problematisk så er det litt av en naturopplevelse om vinteren, å høre ulveflokken hyle utenfor soveromsvinduet. – Det er fryktelig spennende! Det er også fint å padle i Storsjøen, klart fint vann og sandbunn – plutselig var det to fine tjærn litt inni skogen der…

Nils (46)

Jobber på Høgskolen i Hedmark avd. Rena, holder for tiden på med en PhD i Business administration hvor han pendler til Stockholm.

Jeg er opprinnelig fra Oslo, men havnet i området i forbindelse med jobb i forsvaret. Møtte kjærligheten og bygde hus her for 10 år siden! Jeg liker godt oppvekstsenteret med det gode sammarbeidet de har mellom barnehage og skole (som er i samme bygg) og med de tilhørende store og fine utearealene. Jeg liker hjemmekontor med rådyra eller annet som spretter rundt rett utenfor. Utsikten på hverandaen er også fin med noe å lese på til en kaffekopp – det er så stille og rolig, herlig! 

Maria (34)

Er helsefagarbeider med fast stilling på Deset tunet.

Vi trives så godt her, – barna er motiverte for læring og det er mange yngre og eldre som møtes tids og ofte om det passer, da blir det gode turer i omgivelsene rundt med venninner eller et slag innebandy for kara. Den «berømte» «Kvennbekkoia» er for eksempel et fint trenings-turmål. Jeg er også veldig glad for det nye møtepunktet i bygda, Rena Fiskecamp med kafé. Maten som serveres der, den vil jeg virkelig anbefale! Vi valgte å kjøpe hus her for 8 år siden, mye på grunn av den gode barneskolen. -fine barndomsminner og det gode samholdet som er her spilte også inn på valget vårt.

Halvor (15)

Planen min er å gå teknikk og industriell produksjon på Koppang VGS.

Går i 10-klasse og bor hjemme enn så lenge, jeg vil helst bo på hybel når jeg etterhvert begynner på videregående – må bare få overtalt mamma først.. 😉 Favorittstedet her på Deset, det er ballbingen. 

 

Erna (70)

Tidligere hjelpepleier og bestyrer på gamlehjemmet (nå Deset- tunet), har hatt arbeid både på Rena og på Deset.

Det er så stille og fint her. Jeg går mye på tur eller ski i nærområdet – Man kan uansett kjøre hvor man vil om man skulle ville det. 

Joakim (15)

Joakims mål er å bli snekker.

Det som er så fint ved at det ikke er et så stort sted, er at alle er bekjente. Jeg og broren min Halvor liker veldig godt å sparke eller slå ball i ballbingen. Når det gjelder videregående så tenker jeg å begynne på Elverum, dit kan jeg faktisk pendle hjemmefra. Det går taxi til Rena, og derfra videre buss.

Tor (68)

Tidligere sporstkommentator på TV. Har VM-medaljer i skiskyting og var juniorverdensmester i 1967 og 68.

Det var kjærligheten som førte meg hit. Ellers liker jeg helheten – skog, fjell og stille natur med gode muligheter for turing. Jeg er også en ivrig fluefisker.

Ellen (25)

Er utdannet sykepleier og jobber i ambulansetjenesten på Rena.

Jeg er oppvokst på Deset og gleder meg nå veldig til å flytte tilbake til hjemstedet med den lille familien min. For oss har det betydd mye at det er flere yngre som har flyttet til grenda i løpet av de siste årene, det gjør det til et fint sted å vokse opp for barna våre.

Ingeborg (7)

Drømmer om å bli dyrlege, veterinær eller sykepleier.

Jeg liker å gå på tur i «Trollskogen», plukke bær og stikke bort på skolen for å leke eller sykle.

Jayden (10)

Jeg vil gjerne bli lege eller advokat når jeg blir stor.

Morgentrimmen på skolen er noe av det gøyeste, det var helt nytt for meg. Jeg flyttet hit med familien min i Juni 2015. Det har vært veldig fint, selvom det var litt kjedelig å flytte fra alle vennene mine. – Jeg ble inkludert med en gang, så det var lett å få seg nye venner. 

Mathilde (13)

Målet mitt er å bli veterinær.

Det var spennende og morsomt å begynne på ungdomskolen på Rena. Jeg liker godt å dra med venner på badeplassen, «Fiskeløstjernet». Det er kort vei til naturen og det er fine skiløyper rett utenfor på jordene. Jeg savner skolen her, for den likte jeg veldig godt i tillegg til den fine lekeplassen og ballbingen der.

Odd (85)

Snekker, lokalt og på Rena – hovedsakelig husbygging, restaurering og reparasjoner.

Født i drengstua på Melgården. Far min begynte bureisning i 1934, der jeg bor i dag. – Jeg er veldig glad i kirken og grendehuset vårt, det er flotte samlingspunkt. Det er og fint å se fjella rundt seg. – Jeg engasjerer meg for tiden i historielaget og er med på å lage årbok der. Det fineste stedet – Da har jeg et minne fra krigsårene fra fangeleieren på Løsset og kontakten vi hadde med fangene der… Det minnesmerket som er ved hengebrua, er et fint sted. 

Anita (42)

Har jobbet for Hærens våpenskole i Rena Leir siden 2011 – det tar bare 20 min. til jobb, det er fint.

Har bodd her i 10 år alt, og tok nylig over en familieeiendom hvor vi nettopp har bygd oss nytt hus. Det aller beste, det er å komme seg opp på «Deifjellet»! – det er så deilig å sitte i solveggen der oppe, gjerne alene, og nyte utsikten en vår eller høstkveld, eller på truger om vinteren hvor man så kommer seg opp i sola, over tåkehavet som ofte kan ligge som et slør over dalen.

 

Siste nyheter fra Deset

Håper du likte å lese litt om de som bor her, kanskje ble du inspirert og fikk lyst til å flytte hit?

Oppgradert hjemmeside

Velkommen til den nye hjemmesiden! - Vi håper den faller i smak. Den har fortsatt noen mangler, men dette skal vi tidsnok få i orden. Det er Deset grendeutvalg som står for nettsiden. Den gamle trengte å fornyes i tillegg til at dette er en billigere løsning. Sidsel...

Nymalt kirke!

I sommer har kirken endelig fått en overhaling utvendig, og er nymalt! På dugnad gjennom menighetsrådet har også våpenhuset og uthuset fått ny maling. Dette ble kjempefint!

Nyåpna kafé på Deset!

Det er hyggelig å meddele at det har kommet kafé på Deset! - på Rena Fiskecamp (gamle samvirkelaget) som drives av Anita Skårestuen og Lars B. Johansen. I tillegg til å skape et enda bedre miljø for de besøkende på campen med egen flyshop og god servering,...